Rottweiler x Husky

De Rottweiler en Husky zijn twee van ’s werelds mooiste hondenrassen. De Rottweiler en Husky mix, vaak “Rottsky” genoemd, combineert alle schoonheid en verwondering van deze twee prachtige rassen. Deze hybride hond is verwant aan een magisch wezen, zeldzaam maar ongelooflijk om te vinden. Als je het geluk hebt een rottweiler x husky te bezitten, weten we dat u er alles aan wilt doen om voor dit prachtige hybride hondenras te zorgen. Als je erover denkt om een Rottweiler x Husky puppy te adopteren of erin te investeren, hebben we alle informatie die je eerst moet weten. Dit bericht gaat over het temperament, de training en de gezondheid van de Rottsky puppy. We duiken ook diep in wat de schoonheid en het erfgoed van deze Rottweiler x Husky pup zo uniek maakt. 

Kruising Rottweiler x Husky

Zoals eerder vermeld, zijn de Rottweiler x Husky twee zeer onderhoudsgevoelige hondenrassen. Het is geen verrassing dat hun gezamenlijke nakomelingen net zo hard werken. Hoewel de Duitse Rottweiler er misschien uitziet als een intimiderende hond, is dit ras eigenlijk een van de meest sociale en vriendelijke werkhondenrassen die u zult tegenkomen. Desondanks heeft de Rottweiler in de loop der jaren de reputatie gekregen een lastig hondenras te zijn. Een Rottweiler Husky mix is ideaal voor wie houdt van de positieve eigenschappen van de Rottweiler, maar zich toch zorgen maakt over zijn bezoedelde reputatie. Het is echter belangrijk om te weten dat Rottweiler eigenschappen dominant blijken te zijn in de meeste Rottweiler x Husky kruisingen. Dit betekent dat de Rottweiler x Husky weliswaar sociaal en trouw is, maar soms ook koppig en onafhankelijk, en niet doet wat u (of anderen) van hem verlangt. Dit hoef je er niet van te weerhouden een Rottweiler x Husky te bezitten. Met een goede training kan de Rottweiler x Husky puppy een goed opgevoed en gemakkelijk hanteerbaar huisdier zijn.

rottweiler x husky

Kenmerken Rottweiler Husky kruising

Zoals je ziet, kunnen de kenmerken van de Rottweiler Husky mix drastisch variëren. Bij elke kruising weet je niet zeker welke kenmerken zich bij jouw pup zullen manifesteren of op latere leeftijd prominent aanwezig zullen zijn. Dit kan ontmoedigend zijn voor degenen die voor het eerst een hond bezitten. Het kan ook heel spannend zijn. Het bezitten van een kruising betekent het bezitten van een hond die eruit zal zien en volledig uniek is ten opzichte van alle andere honden. Zolang je tijd en aandacht besteedt aan het consequent trainen van jouw Rottweiler x Husky, zal jouw pup een vriendelijke, respectvolle en liefdevolle hond worden.

Geschiedenis Rottweiler x Husky 

Beide ouderrassen van de Rottweiler en Husky kruising hebben een rijke en interessante geschiedenis. De Rottweiler en Husky mogen dan allebei grote werkhonden zijn. Hun fysieke verschijning en het werk dat ze doen, konden echter niet verder uit elkaar liggen. Lees meer over de twee ouderrassen van de Rottweiler x Husky verderop in dit bericht. Zoals meestal het geval is met de meeste hondenrassen, weten we niet precies wanneer de Rottweiler en Husky voor het eerst samenkwamen om de Rottweiler x Husky te creëren. In de afgelopen decennia hebben fokkers overal in de Nederland, en in de rest van de wereld, hondenrassen gekruist. De zoektocht naar de ideale hond duurt nog steeds voort. Ondanks dat er talloze ongelooflijke rassen zijn gecreëerd, blijft het “designer hond” fenomeen zich ontwikkelen. 

Designerhonden

Het zijn honden zoals de Rottweiler x Husky die de jacht op designerhonden aanmoedigen. Als de verrassende blauwe ogen, de donkerzwarte vacht en het sociale temperament van de Rottweiler x Husky het resultaat zijn van het kruisen van twee volstrekt unieke rassen, is het geen wonder dat hondenliefhebbers dat zo graag willen! De Rottweiler Husky pup is niet altijd een eerste succes. Veel van de Rottweiler x Husky puppy’s die we vandaag de dag zien, zijn het resultaat van fokken met meerdere generaties. Dit betekent dat jouw Rottweiler x Husky niet rechtstreeks gefokt is uit een Rottweiler en een Husky. In plaats daarvan is uw pup waarschijnlijk de nakomeling van twee Rottweiler x Husky honden. Het fokken met meerdere generaties helpt de Rottweiler x Husky pup te perfectioneren en zet het ras op weg om een stamboom te worden. 

rotweiller kruising husky

Rottweiler Husky Mix Ras Uiterlijk

Onmiskenbaar is het uiterlijk een van de meest begeerde elementen van de Rottweiler x Husky puppy. De Rottweiler en de Siberische Husky zijn twee van de meest opvallende honden die vandaag de dag bestaan. Beide rassen zijn adembenemend mooi. Je weet waarschijnlijk dat de Rottweiler en de Siberische Husky twee zeer apart uitziende rassen zijn. De Rottweiler en de Siberische Husky konden niet meer van elkaar verschillen als ze probeerden.

Meer leren?

Wil je meer weten over het trainen van de rottweiler en of dit verschillend is met reuen of teefjes? Bekijk dan hier het boek over het trainen van de rottweiler.