Labrador x Rottweiler

Zoals bij elke gemengde hond is het vrijwel onmogelijk om de exacte oorsprong vast te stellen. We kunnen echter wel kijken naar de oorsprong van de ouderrassen om meer te weten te komen over de voorouders van de Labrador x rottweiler mix. Labrador Retrievers zijn begonnen toen ze in de jaren 1800 vanuit Newfoundland naar Engeland werden geïmporteerd. Het waren jacht- en vissershonden. Rottweilers daarentegen zijn van Duitse afkomst. Ze worden van oudsher gebruikt als waak-, herders- en jachthonden. Zo is de Labrador x rottweiler kruising begonnen. 

Wat te verwachten van een Rottweiler Lab Mix

De Labrador x rottweiler mix is een beetje een dobbelsteen, hoewel dat geldt voor elk gemengd ras. Een van de beste dingen van gekruiste rassen is het brede scala aan potentiële vormen en persoonlijkheden die jouw hond kan krijgen. Maar dit kan ook een keerzijde hebben. Het is echt onmogelijk te voorspellen welke eigenschappen een gemengde pup van welke ouder zal erven. In het geval van een Labrador x rottweiler zijn er verschillende mogelijkheden voor zowel uiterlijk als persoonlijkheid. Het is dus moeilijk om precies te weten wat je kunt verwachten.

labrador kruising rottweiler

Rottweiler Lab Mix Uiterlijk

Voor aanwijzingen over de grootte van een volwassen Labrador x rottweiler is de eerste plaats om te kijken naar de ouders. Labradors en Rottweilers zijn verschillend van grootte, en uw pup kan daartussen vallen. Rottweilers wegen meestal tot 110 pond, terwijl Labradors aanzienlijk minder zwaar zijn met 65-80 pond. Rottweilers kunnen tot 27 inch hoog zijn bij de schouder, terwijl Labs maximaal 24,5 inch tot de schouder worden.

Labrador x rottweiler kruising grootte

Met deze ranges, kan jouw Rottweiler en Labrador mix overal op het spectrum van kleinste Labrador tot grootste Labrador x rottweiler zijn. Beide rassen kunnen variëren in grootte binnen zichzelf, dus het spreekt vanzelf dat grotere Labrador en Rottweiler ouders een grotere Labrador x rottweiler pup zullen hebben. Als gevolg van deze grote mate van potentiële variatie, is het waarschijnlijk het beste om niet zo’n grote hond als een Rottweiler te nemen. Een Labrador x rottweiler zou wel eens aan de bovenkant van het groottebereik van de Rottweiler kunnen zitten, en dit zou u kunnen opzadelen met een hond die groter is dan u prettig vindt. De meeste echter vallen ergens in het midden. Maar dat weet je pas over de Labrador x rottweiler als ze ouder zijn.

Labrador Rottweiler Mix Vacht

Rottweilers staan bekend om hun klassieke zwartbonte kleur. Ze hebben een korte, onderhoudsarme vacht. Labradors, aan de andere kant, komen in verschillende kleuren. Geel, chocolade, zwart – ze kunnen hun kleur doorgeven aan een Labrador x rottweiler pup, wat resulteert in een unieke kleuring. Er is waarschijnlijk een groot verschil, bijvoorbeeld, tussen een gele Labrador x rottweiler mix en een zwarte Labrador Rottweiler mix. Maar nogmaals, het is gewoon onmogelijk om nauwkeurig te voorspellen hoe jouw Labrador x rottweiler eruit zal zien. Het enige waar je op kunt rekenen is het bereik van beide ouders.

Rottweiler Labrador Mix Temperament

Labradors hebben een trotse geschiedenis als trouwe retriever honden, terwijl Rottweilers een even trotse geschiedenis hebben als waakhonden. Labradors zijn over het algemeen vriendelijk, en zijn speciaal gefokt voor de taak om opgejaagd wild terug te brengen naar hun eigenaars. Een hond gefokt voor dit doel moest zich op zijn gemak voelen bij alle soorten mensen. Rottweilers, in hun hoedanigheid van bewaker, zijn gefokt op een manier die een angstige en wantrouwende houding tegenover vreemden inhoudt. Immers, een waakhond die graag vreemden begroet heeft niet veel nut bij het beschermen van jouw eigendom of vee.

labrador x rottweiler

Labrador x rottweiler Persoonlijkheid

Mixen van de eerste generatie zoals de Labrador x rottweiler kruising zijn een soort dobbelsteen. Je weet niet zeker welke combinatie van eigenschappen je krijgt. Je zou kunnen eindigen met een hond die bijna lijkt op een Rottweiler, met de sociale persoonlijkheid van de Labrador. Aan de andere kant kun je eindigen met een beschermende waakhond die precies lijkt op een Labrador. De zorg hiervan is dat wanneer je een huisdier opvoedt, je niet wilt dat hij jouw huis agressief bewaakt.

Labrador x rottweiler Mix Agressie

Als ras zijn Rottweilers verantwoordelijk voor een onevenredig groot aantal hondenaanvallen. Een deel hiervan zou te maken kunnen hebben met het soort situaties waarin de rassen zich bevinden, maar dat weten we niet zeker. En we kunnen de statistieken niet ontkennen. Ze lijken zeker tot de meer agressiegevoelige rassen te behoren. Mensen met kinderen zouden dit serieus moeten overwegen. De overgrote meerderheid van mensen die gedood worden door agressieve honden zijn kinderen, omdat ze veel kwetsbaarder zijn. Waakhonden zijn over het algemeen goed met hun gezinnen, maar gezinnen hebben vrienden. Kinderen brengen andere kinderen mee, en een huisdier moet dit accepteren.

Wil je meer weten over het kruisen van de rottweiler met de labrador en of je de rottweiler anders moet trainen als het een mix ras is? Bekijk dan hier het boek over het trainen van de rottweiler.

Pomeriaan boek
Puppy handboek downloaden