Rottweiler fokkers

Als je op zoek bent naar goede Rottweiler fokkers bij jou in de buurt, is het tijd om je voor te bereiden op een uitgebreide zoektocht. Het vinden van een goede fokker voor dit grote hondenras kan een hele uitdaging zijn. Als je eigenaar wilt worden van een Rottweiler, moet je eerst vertrouwd raken met het ras. Het volgende belangrijke punt is het vinden van een goede Rottweiler fokker die je een puppy van topkwaliteit kan geven voor een goede prijs. Het grootste probleem is dat het zoeken naar een Rottweiler fokker vermoeiend kan zijn. Het is niet zo leuk en interessant als het leren over een specifiek hondenras. Toch is het iets dat gedaan moet worden.

Waarom moet je een betrouwbare Rottweiler fokker kiezen?

Als je denkt dat het vinden van een goede Rottweiler fokker niet belangrijk is, denk dan nog eens na. Rottweilers zijn honden die gemakkelijk te veel kunnen worden voor iemand die niet weet hoe ermee om te gaan. Hoewel je misschien denkt dat het allemaal draait om hoe je ze traint, heb je het niet helemaal mis. Training en een goede omgeving zijn cruciaal voor het hebben van een goed opgevoede hond die niet agressief is. Toch is een goede opvoeding essentieel om ervoor te zorgen dat jouw hond veel vriendelijker is en dat er minder kans is op onverwachte ongelukken. In het vervolg van dit blog geven we diverse redenen waarom het belangrijk is om te kiezen voor een betrouwbare Rottweiler fokker.

rottweiler fokker

Ze geven je deskundige ras begeleiding

Als dit de eerste keer is dat je een Rottweiler bezit, dan is het altijd een goed idee om contact op te nemen met iemand die weet hoe hij met dit specifieke ras moet omgaan. Een verantwoordelijke Rottweiler fokker met veel ervaring kan je precies vertellen wat je moet weten over het bezit van deze grote hond. Zij zullen je helpen bepalen of dit ras goed of verkeerd is voor jouw levensstijl. Gerenommeerde Rottweiler fokkers in Nederland en België doen het niet alleen voor het geld. Ze geven om hun Rottweiler pups en willen dat ze naar goede huizen gaan. Daarom zullen goede rottweiler fokkers je nooit onder druk zetten om een Rottweiler te kopen als dit niet de juiste hond voor jou is.

Ze verkopen puppy’s die voldoen aan de rasstandaard

Gerenommeerde Rottweiler fokkers verkopen puppy’s volgens de rasstandaard. Dit zijn de regels voor hoe alle honden van een bepaald ras eruit moeten zien en zich moeten gedragen. Dit omvat zaken als de vachtkleur van de Rottweiler, vachtlengte, hoogte, gewicht, vorm van ogen en snuit, enzovoort. De rasstandaard wordt meestal bepaald door de grote kennelclubs in de omgeving. Deze kenmerken zijn er niet alleen voor het mooie uiterlijk van het ras. Ze stellen honden in staat het werk te doen waarvoor ze bedoeld zijn. Bijvoorbeeld, als de Rottweiler te klein is, of als hij niet sterk genoeg is, kan hij geen karren trekken of ander werk doen dat werkhonden doen. Er zijn zelfs enkele Rottweiler kennelclubs met hun eigen normen. De meeste volgen echter meestal de regels van grotere nationale kennelclubs in de buurt in Nederland en België. Kortom, bij een Rottweiler fokker weet je dat je de hond krijgt zoals die hoort te zijn.

Je kent de achtergrond van de puppy

Bijna alle verantwoordelijke fokkers hebben stambomen van de Rottweiler pups die ze verkopen. Hierdoor kunnen zij (en hun kopers) de stamboom van de hond in kwestie zien. Zo weet je altijd zeker dat jouw hond de best mogelijke match voor jou is en dat hij voldoet aan de rasstandaard. De ouders van jouw toekomstige Rottweiler puppy ontmoeten is belangrijk, omdat dit de best mogelijke manier is om te weten hoe jouw puppy zal worden. Alle gerenommeerde fokkers zullen je toestaan ten minste de moeder van jouw pup te ontmoeten. Als de mannelijke Rottweiler – ook bekend als de vader of Rottweiler dekreu – nog in het bezit is van de fokker, kan je hem waarschijnlijk ook ontmoeten. Zo niet, dan zullen de meeste verantwoordelijke fokkers je foto’s of video’s van hoge kwaliteit geven en de stamboom van de vader delen. Hoe meer familieleden van jouw toekomstige pup je ontmoet, hoe groter de kans dat je weet hoe jouw Rottweiler zal worden als hij eenmaal volwassen is. Dit omvat niet alleen de manier waarop hij eruitziet, maar ook de manier waarop hij zich gedraagt.

fokker rottweiler

Je kent de gezondheidsachtergrond van jouw hond

Dit is een van de belangrijkste redenen waarom je altijd een gerenommeerde en verantwoordelijke Rottweiler fokker moet kiezen. Alle fatsoenlijke fokkers zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je een zo gezond mogelijke hond krijgt. Gerenommeerde Rottweiler fokkers zijn op de hoogte van alle genetische ziekten en aandoeningen waaraan jouw pup kan lijden. Rottweiler honden zijn bijvoorbeeld vatbaar voor aandoeningen als heup- en elleboogdysplasie, progressieve retina atrofie, cardiomyopathie, subaortale stenose en staar. Om te voorkomen dat deze gezondheidsaandoeningen zich verspreiden, zullen gerenommeerde Rottweiler fokkers ervoor zorgen dat zij betalen voor verschillende dure genetische tests. Ze zullen geen honden met gezondheidsproblemen voortplanten, en ze zullen u op de hoogte brengen van elk probleem dat ze vinden. Daarom hebben Rottweiler pups die geboren worden bij gerenommeerde fokkers een grotere kans om hun volledige levensduur te bereiken – wat in het geval van het ras Rottweiler 8 tot 10 jaar is.

Jouw Rottweiler Puppy heeft een gezondheidsgarantie

Gerenommeerde fokkers bieden gezondheidsgaranties voor hun Rottweiler pups. Met andere woorden, zij garanderen dat raszuivere pups uit hun nest geen specifieke gezondheidsproblemen zullen krijgen totdat ze minstens een bepaalde leeftijd hebben bereikt. Houd in gedachten dat de voorwaarden van elke gezondheidsgarantie kunnen variëren, dus zorg ervoor dat je hierover met jouw Rottweiler fokker praat. Meestal, als je pup een aandoening krijgt die onder deze garantie valt, krijg je ofwel je geld terug, een vervangende pup, of de fokker kan degene zijn die een groot deel van de medische behandeling dekt.

rottweiler fokkers

Een goede fokker zal je helpen de juiste puppy te kiezen

Honden die onder dezelfde rasstandaard vallen, hebben nog steeds hun eigen persoonlijkheden. Een verantwoordelijke Rottweiler fokker zal weten hoe hij dit kan herkennen, en hij zal je in de richting van de juiste puppy voor jou kunnen wijzen. Als je bijvoorbeeld niet al te actief bent, zullen ze een rustigere pup kiezen. Als je graag gasten ontvangt, zullen ze een pup zoeken die vriendelijker is dan de meeste. Dit zorgt voor de beste match. Goede fokkers geven om hun Rottweiler pups, zelfs nadat ze hun huis hebben verlaten. Ze zullen je aanmoedigen om contact te houden, zodat ze je altijd gratis advies kunnen geven. Dit is vooral nuttig voor nieuwe Rottweiler-eigenaars. Door in contact te blijven met jouw fokker, weet je met wie je kunt praten als je problemen tegenkomt, of het nu gaat om medische of gedragsproblemen bij jouw Rottweiler.

Zij trainen jouw puppy

De belangrijkste tijd in het leven van een puppy als het gaat om hondentraining is de eerste paar weken van zijn leven. Dit is echter nogal wat voordat je jouw puppy mee naar huis kunt nemen. Hier kan je ook boeken voor kopen met veel informatie zoals deze. Een gerenommeerde fokker zal de nodige training en socialisatie van al hun Rottweiler pups uitvoeren. Bij een potentieel agressief ras als de Rottweiler is dit uiterst belangrijk. Hoewel het gedrag van de puppy vooral zal afhangen van hoe goed je, als eigenaar, hem traint, zullen deze vroege stappen je enorm helpen bij jouw toekomstige training. Wil je zelf aan de slag met de training? Dan raden wij het grote Puppyboek aan.

Pomeriaan boek
Puppy handboek downloaden