Rottweiler tuig

Ben je op zoek naar het beste tuig voor jouw Rottweiler? De juiste beslissing nemen is cruciaal voor de gezondheid en veiligheid van jouw hond. Hoewel Rottweilers minder beweging nodig hebben dan andere rassen, gaan ze toch graag naar buiten. Dit ras zijn duurzame honden, en omdat ze graag werken, zijn ze hard voor alles. Je zult ervoor willen zorgen dat alle spullen die je voor jouw Rottweiler koopt duurzaam zijn. Dit omvat duurzaam hondenspeelgoed gemaakt voor krachtige kauwers, en zelfs hondenkratten van Rottweiler grootte die bestand zijn tegen aanzienlijke slijtage. Rottweilers zijn een zeer wilskrachtig ras. Ze zijn niet agressief, hoewel ze vaak zo worden afgeschilderd. Ze kunnen koppig zijn, en omdat ze in het verleden werden gebruikt om karren te trekken, kan het trainen met een harnas moeilijk zijn. Een antitrek tuig kopen waarmee ze de grote Rottweiler omvang en indrukwekkende kracht onder controle kunnen houden, is een must.

Soorten tuigen voor Rottweilers

Alle tuigen voor Rottweilers hebben dezelfde functie, namelijk het gelijkmatig verdelen van gewicht en druk over het lichaam van jouw hond. Ze doen dit op verschillende manieren. Hier volgt een kort overzicht van de meest voorkomende tuigtypes.

De meeste Rottweiler bezitters kiezen voor het rugklem type tuig, dat een loodbevestiging heeft op uw hond. Het neemt de kracht van hun nek en keel weg om veiliger te kunnen wandelen. Dit type ontmoedigt echter weinig trekgedrag.

Een front-clip harnas heeft een loodbevestiging op de borst van de hond, wat de beste manier is om met trekkers om te gaan. Als uw Rottweiler probeert te trekken aan dit tuig, leidt de positie van de riem hem naar je toe.

rottweiler tuig

Step-in vs. Overhead en tiltuigjes

Tuigjes voor de rottweiler zijn of step-in of overhead. Zoals je misschien al raadt, moet jouw Rottweiler bij een step-in zijn poot optillen om het aan te doen, terwijl je de overheadversies over het lichaam van jouw hond kunt plaatsen. Bovenhoofdse tuigen zijn ideaal voor oudere honden of grote honden. Tilharnassen zijn ideaal voor oudere Rottweilers die de functie van hun achterpoten kunnen verliezen. Deze tuigjes kunnen ook worden gebruikt als je jouw rottweiler onlangs is geopereerd om een gescheurde ACL of andere verwondingen aan de poten te herstellen.

Aanpasbaarheid Rottweiler tuigjes

Je zult zien dat de meeste rottweiler tuigjes vermelden hoeveel verstelpunten ze hebben. In het algemeen geldt: hoe meer verstelpunten, hoe beter, waardoor je de maat op meerdere plaatsen kunt regelen om de perfecte pasvorm te bereiken. Een goed passend harnas voorkomt ongelukkige ontsnappingspogingen en is comfortabeler voor jouw Rottweiler. Duurzaamheid moet voorop staan bij de aanschaf van een harnas, maar comfort ook.  Een comfortabel Rottweiler tuigje zal ademend zijn en eventueel wat vulling hebben. Als je opvulling wilt, is neopreen een populaire optie. Het is zeer comfortabel en veroorzaakt geen irritatie of schuren. En voor maximaal ademend vermogen dat beweegt en rekt over het lichaam van jouw Rottweiler, zijn tuigjes van gaas het beste.

tuig rottweiler

Materialen Rottweiler tuigjes

Als je ooit met een Rottweiler bent gaan wandelen, weet je hoe sterk ze zijn. Dit ras zal de capaciteiten van het harnas op de proef stellen, wat betekent dat u alleen de meest duurzame materialen moet zoeken. De meest voorkomende materialen in tuigjes voor Rottweilers zijn nylon en polyester. Nylon is het duurzaamste materiaal dat je kunt krijgen, en polyester is een goede tweede. Metalen producen zijn het beste voor de kracht van jouw hond en het voorkomen van ongewenste ontsnappingen. Ten slotte is het een uitstekend idee om een tuigje te kopen met voorzieningen om jouw Rottweiler veilig te houden. Dus van stevig materiaal en met reflecterende plekken op het rottweiler tuigje.

Bekijk hier welke tuigjes er allemaal zijn voor Rottweilers.