Rottweiler shampoo

Het is badtijd en daar is rottweiler shampoo voor nodig! Dit kan je opgewonden of erg bezorgd maken. Maar wees gerust, badtijd hoeft niet beangstigend te zijn. Ik heb een stap-voor-stap handleiding gemaakt voor het baden van jouw Rottweiler puppy, zodat je precies weet wat je moet doen. Eerst moet je je voorbereiden op jouw badsessie. Vergeet niet dat dit nieuw is voor jouw puppy, dus hij kan bang zijn, en om het minder eng voor hem te maken, moeten we hem zo goed mogelijk voorbereiden. Leg jouw puppy in de wasbak of badkuip waar je hem gaat baden. Laat ze wennen aan het idee dat ze erin zitten en stel ze op hun gemak. Je wilt niet dat de rottweiler bang is voor de ruimte die je voor het baden gaat gebruiken met de shampoo.

Beginnen met Rottweiler shampoo

Laat het water lopen en laat ze wennen aan het geluid voordat je je rottweiler met shampoo gaat wassen. Het plotselinge geluid van water kan eng zijn voor een puppy, dus we willen ervoor zorgen dat ze niet schrikken als we het water aanzetten. Terwijl je het water laat lopen, kan je proberen hun pootjes nat te maken, zodat ze weten wat ze kunnen verwachten. Zorg ervoor dat je hondenshampoo koopt. Menselijke shampoo is niet goed voor de huid of vacht van jouw rottweiler puppy. De shampoo die ze voor honden maken is speciaal samengesteld voor hun huid en vacht, dus gebruik altijd hondenshampoo. Laat jouw puppy aan de shampoo ruiken, zodat ze vertrouwd zijn met de geur. Als uw Rottweiler puppy nog erg klein is, stel ik voor om hem in een wasbak te baden. Een badkuip is misschien wat groot, en het is misschien gemakkelijker voor je om ze in een meer gecontroleerde omgeving te baden.

Bekijk hier de bestverkochte shampoos voor Rottweilers op Bol.com.

rottweiler shampoo

Het wassen van de Rottweiler

Misschien wil je een badhanddoek op de bodem van de wasbak of badkuip leggen voordat je jouw rottweiler in bad doet met de shampoo. Je wilt niet dat jouw puppy uitglijdt in de gootsteen of het bad en zich bezeert. Vooral omdat ze nerveus kunnen zijn en proberen van je weg te gaan. Op deze manier kunnen ze beter staan en als ze toch vallen, zullen ze zich niet bezeren. Als het tijd is om jouw puppy of volwassen hond in bad te doen, lijkt het misschien gek, maar zorg ervoor dat het een rustig moment is in jouw huis. Als je kinderen hebt, raad ik je jouw hond te baden als zij niet thuis zijn. Hoe belachelijk het ook klinkt, je wilt ervoor zorgen dat jouw hond niet het gevoel heeft dat hij gestraft of geplaagd wordt tijdens het baden, want dit zal de angst voor het baden alleen maar vergroten. Waardoor het voor je steeds moeilijker wordt om in de toekomst in bad te gaan. Je kunt zelfs rustige muziek voor hem draaien om het rustiger te maken. Het is heel belangrijk dat je zelf altijd kalm blijft. Jouw puppy kijkt naar je op als roedelleider, dus als je kalm bent, zullen zij ook kalmer zijn. Je kunt elke methode gebruiken om rustig te blijven. Het belangrijkste is om ontspannen te zijn zodat de volgende keer als je rottweiler shampoo gebruikt dit beter gaat.