Rottweiler kennel

Een hond kopen bij een fokker heeft zo zijn voordelen en voor veel potentiële eigenaren is dat de beste manier. Een hond adopteren of redden kan echter levensveranderend zijn, zowel voor jou als voor de hond wiens leven je hebt gered. Er zijn miljoenen dakloze Rottweilers van alle leeftijden en rassen die ter adoptie worden aangeboden in asielen, pensions en kennels. De meeste van hen zijn geweldige huisdieren en trouwe metgezellen, ook al is hun achtergrondinformatie vaak niet beschikbaar. Velen hebben al enige training gehad en al hun dierenartswerk is gedaan. Toch zijn sommige mensen huiverig om een hond te adopteren, vooral als het gaat om grotere rassen, zoals Rottweilers. Ze kunnen vaak moeilijk te hanteren zijn, vooral voor onervaren eigenaren. Lees in dit blog alles over het rottweiler kennel.

Hoe adopteer je een Rottweiler uit een kennel?

Hoewel het bezit van een Rottweiler, uit een kennel of via andere weg, ongelooflijk lonend is, moet het serieus genomen worden. Rottweilers zijn groot, sterk, veeleisend, en indien slecht getraind, nogal onvoorspelbaar. Dus als je hebt besloten er een te adopteren, zorg er dan voor dat je een weloverwogen beslissing neemt. Voordat je aan het adoptieproces begint, moet je goed nadenken over alle voor- en nadelen van het bezit van een Rottweiler. Beoordeel ook eerlijk jouw leef- en gezinssituatie, eerdere ervaringen met honden en wat voor type eigenaar je bent. Misschien wel het belangrijkste: wees duidelijk over wat je van de hond wilt. Het beantwoorden van deze vragen kan het verschil maken tussen het krijgen van een liefdevol gezinslid dat jouw leven zal verrijken of het omgaan met een overlast die ieders leven moeilijker zal maken. Zich haasten in het adoptieproces zonder er eerst over na te denken is de belangrijkste reden waarom er zoveel dakloze Rottweilers zijn. Bekijk goed uit welke kennel in Nederland, België of Duitsland je de rottweiler wilt halen.

rottweiler kennel

Doe uw onderzoek voor het kennel

Idealiter zou je, voordat je een Rottweiler adopteert uit de kennel in Nederland, België of Duitsland, enige ervaring met het ras moeten hebben. Beginnende eigenaren vinden ze misschien lastig, omdat Rottweilers een krachtig, groot en wilskrachtig ras zijn. Bovendien heb je bij het adopteren misschien niet alle informatie over de geschiedenis, het gedrag en de eigenschappen van de hond. Als je nog nooit een Rottweiler heeft gehad, maar er toch graag een wilt hebben, doe dan in ieder geval jouw huiswerk en krijg zoveel mogelijk informatie over het ras. Probeer andere eigenaren te vinden en vraag advies. Het personeel van het asiel kan waarschijnlijk ook nuttige informatie geven. Struin natuurlijk ook het internet af en leer alles wat je kunt over dit ras, Bezoek forums en sociale netwerkgroepen waar Rottweiler eigenaren bijeenkomen en kijk wat hun ervaringen met dit ras en bepaalde kennels zijn.

Wat u moet weten over Rottweilers vóór adoptie

Zoals ik al zei, maken de eigenschappen van Rottweilers uit een kennel hen perfect voor sommige soorten eigenaren en minder dan ideaal voor anderen. Ze zijn ongelooflijk trouw, vormen een sterke band met hun baasjes en brengen graag tijd door met hen en hun gezin. Ook hebben ze sterke beschermende instincten en zullen ze hun eigenaar fel verdedigen als ze gevaar voelen. Verder zijn ze over het algemeen erg aanhankelijk, speels en vaak gek. Als ze goed gesocialiseerd zijn, schieten Rottweilers goed op met kinderen en andere dieren in het huishouden. Aan de andere kant hebben ze wat agressieve neigingen, wat een probleem kan zijn als u een slecht getrainde en gesocialiseerde hond adopteert. Ook zijn ze wilskrachtig, soms koppig, en willen ze graag hun zin krijgen. Daarom hebben ze een rustige en assertieve eigenaar nodig en moeten ze in een goed gestructureerde omgeving leven. Vergeet ten slotte niet te denken aan hun grootte en kracht, want ze behoren tot de krachtigste rassen. Kortom, een hoop zaken om te overwegen voor je een rottweiler uit een kennel gaaat halen.

Vraag jezelf af waarom je een Rottweiler wilt uit een kennel

Na het verzamelen van alle belangrijke informatie, zorg ervoor dat je een Rottweiler krijgt om de juiste redenen. Als je een Rottweiler wilt uit een kennel zodat je er “stoer” uitziet, je sociale status verbetert, of foto’s op Instagram plaatst, moet je waarschijnlijk wegblijven van dit ras. Ze krijgen om de verkeerde redenen leidt meestal tot verwaarlozing en slecht behandelde en slecht gedragen honden. Rottweilers moeten zeker in de buurt van de top van je lijst staan als je op zoek bent naar een trouwe en liefdevolle metgezel. Ze bieden hun onwrikbare trouw en gaan graag met je mee naar elke activiteit. Rottweilers zijn ook een goede keuze voor mensen die een hond zoeken die hen, hun gezin en hun eigendom zal beschermen. Ze hebben een lange geschiedenis als beschermers en natuurlijke beschermende instincten. Bovendien zijn ze nogal gereserveerd tegenover vreemden en zeer alert, wat hen allemaal geweldige waakhonden maakt.

Meer weten?

Wil je meer informatie weten over de rottweiler? Bekijk dan hier het handboek voor de rottweiler om zo goed mogelijk voorbereid te zijn voor jouw rottweiler uit de kennel.

Pomeriaan boek
Puppy handboek downloaden