Rottweiler kopen

Dus je hebt je zinnen gezet op het kopen van een Rottweiler! Wie kan het je kwalijk nemen? Rottweilers staan erom bekend dat ze liefdevol en trouw, intelligent en leergierig zijn, en bovendien uitstekende beschermers.  Maar er zijn enkele dingen die u moet weten VOORDAT je een Rottweiler gaat kopen. Een Rottweiler is een speciaal hondenras dat wordt beschouwd als zeer onderhoudsrijk. Maar, de beloning van het gelukkig en gezond houden van je nieuwe beste maatje is het meer dan waard! Als je op dit bericht hebt geklikt, neem je duidelijk je toekomstige verantwoordelijkheden serieus, en dat juichen we toe!  Wanneer een voorbereid en geïnformeerd mens zijn krachten bundelt met een Rottweiler, begint een prachtig levenslang avontuur! Lees hieronder alle must have informatie over het kopen van een Rottweiler.

Is een Rottweiler kopen iets voor jou

Het gaat er niet alleen om of een Rottweiler het juiste hondenras voor jou is, het gaat er ook om of jouw levensstijl geschikt is voor een Rottweiler! Denk hier uitgebreid over na voor je een Rottweiler gaat kopen. Dit ras heeft onder andere ruimte nodig.  Ze hebben ruimte nodig om te bewegen en te verkennen. Ze hebben een “eigen” ruimte nodig om te slapen en te eten.  Ze nemen meer dan een halve bank in beslag. Rottweilers hebben medische zorg nodig, net als mensen. Heb je gedacht aan de kosten van uitstapjes naar de dierenarts?  Regelmatige controles en inentingen zijn verplicht voor een gezonde hond! Op volwassen leeftijd kan een Rottweiler dagelijks tot drie pond brokken eten! Hier hangt een prijskaartje aan.  Ze hebben geschikt kauwspeelgoed nodig, een harnas, riem en halsband en een bench of bed om in te slapen.  Bovenal heeft jouw Rottweiler jouw tijd, aandacht en liefde nodig! Verantwoordelijk eigendom vereist dat je wat tijd besteedt aan deze dingen VOORDAT je een Rottweiler hond gaat kopen.

rottweiler kopen

Het selecteren van een Rottweiler Pup voor aankoop

In jouw verlangen om een verantwoordelijke huisdiereigenaar te zijn, heb je alle bovenstaande vragen overwogen en besloten dat jij en een Rottweiler inderdaad perfect bij elkaar passen. Nu is het tijd om jouw nieuwe beste vriend uit te kiezen !  Als je voor een Rottwieler pup hebt gekozen die je wil kopen, wil je natuurlijk de juiste kiezen. De keuze om jouw nieuwe Rottweiler puppy te adopteren of via een fokker te kopen is een persoonlijke keuze die onderzoek vereist. Gelukkig zijn er veel bronnen om je te helpen een redding of fokker te vinden die gezonde, ethisch verantwoorde Rottweiler puppy’s aanbiedt. Weten wat je te wachten staat als je een Rottweiler puppy krijgt is een belangrijke stap om een verantwoordelijke huisdiereigenaar te zijn. Of je nu een verantwoordelijke fokker vindt om er een te kopen of van plan bent een Rottweiler puppy te adopteren. Het is aan jou om voorbereid te zijn op een energieke en vriendelijke toevoeging aan jouw huishouden.

Raszuivere of niet raszuivere Rottweiler hond?

Je kan kiezen om een raszuivere of niet raszuivere rottweiler hond te kopen. Een raszuivere Rottweiler heeft documentatie over zijn afstamming. Hij heeft voorouders waaruit blijkt dat er specifiek tussen Rottweilers is gefokt. Dit heet een stamboom, het is de stamboom van jouw hond. Een raszuivere pup komt ook met een registratiebewijs, maar dat garandeert zijn bloedlijn niet. Alleen een stamboom doet dat. De voordelen van een raszuivere Rottweiler zijn dat je de gezondheidsgeschiedenis van jouw hond kent en dat je de problemen kunt vermijden die komen kijken bij een slecht gefokte of ingeteelde hond. Het hebben van de stamboom van jouw hond is essentieel als je ooit van plan bent jouw hond te gebruiken voor de fok. De “voordelen” van een rashond wegen veel zwaarder dan de enige “nadelen”, en dat zijn natuurlijk de kosten. De gemiddelde prijs voor het kopen van een Rottweiler gefokt in een broodfokker, dierenwinkel, of individuele eigenaar ligt rond de 850,- euro. De prijs van een gerenommeerde en ethische fokker is gemiddeld 1500 euro en hoger (afhankelijk van waar je woont). Neem deze kosten in overweging met de wetenschap dat de levensduur van een Rottweiler ongeveer tien jaar is. Een pup zonder papieren kan nog steeds het perfecte huisdier voor jou zijn, maar wees je ervan bewust dat je onderweg te maken kunt krijgen met gezondheidsproblemen en andere problemen. Deze kosten kunnen hoog oplopen. Zelfs hoger dan het kopen van de raszuivere Rottweiler in de eerste plaats.

kopen rottweiler

Rottweiler puppy’s adopteren

Naast een Rottweiler kopen kan je er natuurlijk ook een adopteren. Volgens de kennel club melden de meeste rasreddingen dat het merendeel van hun reddingshonden afkomstig is van overgave door de individuele eigenaar, met als meest voorkomende redenen een verandering van levensstijl of het feit dat het ras niet geschikt is voor hen. Dit betekent dat er veel honden en puppies zijn die op zoek zijn naar een nieuw huis voor altijd. Het belangrijkste verschil tussen een fokker en een rescue is dat een rescue niet altijd jonge pups heeft om uit te kiezen. Het voordeel is echter dat de meesten verplicht zijn alleen honden te adopteren die gechipt en gesteriliseerd zijn. Dit betekent dat je een Rottweiler koopt die al zindelijk is en deze veel voorkomende medische ingrepen niet nodig heeft. Je kunt ook een Rottweiler mix vinden die alle eigenschappen heeft die je van het ras verlangt, maar met een beetje extra.

Rottweiler kopen – fokker vinden

De eerste stap voor het kopen van een rottweiler is onderzoek doen naar een geschikte fokker. Helaas zijn er veel puppy broodfokkers die zich voordoen als gerenommeerde fokkers en veel online zwendel. Wees bewust, en bereik verschillende online forums voor gesprekken over het krijgen van jouw toekomstige harige familielid. Stel zeker vragen, maak afspraken om de ouderhonden of moeder te ontmoeten, en volg je gevoel. Als er iets mis lijkt te zijn bij een fokker die je bezoekt, of als de Rottweiler puppy te mooi lijkt om waar te zijn, is er waarschijnlijk iets aan de hand. De kennel club biedt ook middelen om een Rottweiler fokker te vinden, met vrij strikte richtlijnen over wie ze toelaten.

Voor meer informatie over het kopen van een Rottweiler, bekijk het volgende puppy handboek.

Pomeriaan boek
Puppy handboek downloaden