Rottweiler knuffel

Net als wij zijn onze Rottweilers dol op opgezette dieren / knuffels, maar zijn ze wel veilig om mee te spelen? In het algemeen wel, ja, opgezette dieren zijn volkomen veilig en er is weinig gevaar om onze honden ermee te laten spelen. Maar zoals met alles zijn er een paar extra voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om jouw rottweiler met een knuffel veilig te houden.

Pas op voor plastic

Sommige knuffeldieren hebben plastic onderdelen, en als jouw rottweiler die per ongeluk inslikt, kan dat ernstige schade veroorzaken. Knopen zijn meestal van plastic, dus die wil je zo snel mogelijk verwijderen. Ogen en neuzen kunnen ook van plastic zijn, maar niet altijd. Als je van plan bent jouw rottweiler een knuffel te geven, dan kan je er beter een nemen waarvan de ogen en neus van draad zijn gemaakt.

rottweiler knuffel

Koop een speeltje dat iets groter is dan de bek van uw hond.

Jouw rottweiler zal de knuffel vaak in zijn bek dragen. Als een knuffeldier te klein is, dan kan het hele ding in de bek van uw hond terechtkomen, waardoor hij er moeilijker mee kan spelen. Ook komt het speeksel van jouw rottweiler dan overal in het speeltje terecht, waardoor bacteriën zich ophopen. Het speeltje van een hond moet net iets groter zijn dan zijn bek. Zo kunnen ze het goed vastpakken zonder dat de knuffel in de bek van de rottweiler valt.

Controleer wanneer reparaties nodig zijn

Jouw rottweiler is druk bezig met de knuffel. Dit knuffeldier wordt door het vuur gehaald. Er wordt op gekauwd, mee gespeeld en wie weet wat nog meer. Zonder onderhoud kan het knuffeldier openscheuren, waardoor jouw hond per ongeluk de vulling binnenkrijgt. Om dit te voorkomen moet je het speelgoed af en toe controleren op slijtage en eventuele problemen zo snel mogelijk verhelpen. Haal de rottweiler knuffel op tijd bij jouw rottweiler weg. 

Hoe leuk is het om jouw rottweiler te zien spelen met een knuffel die hetzelfde eruitziet? Bekijk hier alle rottweiler knuffels van bol.com.