Rottweiler autobench

Autobenches zijn een essentieel onderdeel om jou en jouw Rottweiler gelukkig te houden. Een autobench vinden die duurzaam en groot genoeg is voor jouw Rottweiler kan een uitdaging zijn – vooral als je een snelgroeiende pup hebt die snel uit een kleinere bench zal groeien. Er zijn enkele dingen die voor elke hond gelden en dan zijn er nog factoren die extra belangrijk zijn voor het Rottweiler ras. We bekijken beide even, zodat je precies weet waar je op moet letten bij het vinden van de perfecte autobench voor jouw grote Rottweiler.

De juiste maat autobench vinden voor jouw Rottweiler

Veruit de belangrijkste factor voor aankoop voor jouw Rottweiler is de grootte van de autobench. Idealiter zouden autobenches groot genoeg moeten zijn om een Rottweiler te laten staan, zitten, draaien en liggen, maar niet groter. Nog groter en de pups kunnen besluiten dat er genoeg ruimte is om in hun autobench naar het toilet te gaan, wat een grote puinhoop betekent. Wat de lengte betreft, heb je meestal een autobench nodig van minstens 48 cm lang voor reuen en minstens 45 cm voor teven. Over de breedte hoef je je meestal geen zorgen te maken, want een langere autobench is meestal breder dan de Rottweiler. Dus zolang je de juiste lengte hebt, valt de breedte wel mee. Als jouw Rottweiler groter of kleiner is, moet je de afmetingen aanpassen, maar dat geeft een ruwe richtlijn waar je op moet letten bij het kopen van een autobench voor jouw rottweiler.

rottweiler autobench

Draadbench Rottweiler

Dit is de klassieke Rottweiler autobench waarmee de meeste mensen vertrouwd zijn. Deze zijn gemakkelijk in het budget, stevig en tenzij jouw Rottweiler bijzonder ruw is met kratten kunnen ze jaren mee. Ze zijn niet de meest mobiele optie, maar de meeste zijn opvouwbaar en gemakkelijk op te bergen als ze niet in gebruik zijn. Vele zijn voorzien van tussenschotten die perfect zijn voor opgroeiende pups die nog niet helemaal klaar zijn voor de full-size versie van hun autobench. Omdat deze draad autobenches zo eenvoudig zijn, zijn ze meestal de meest budgetvriendelijke optie en een goed uitgangspunt voor de meeste mensen en Rottweiler pups of volwassen honden voor tijdens het reizen

Extra ingangen autobench Rottweiler en deurtjes

Als je jouw autobench in de auto gebruikt, kan je extra deuren voor jouw Rottweiler overwegen. Een zijdeur kan vooral handig zijn als je jouw bench gebruikt in een van de passagiersstoelen van jouw auto. Omdat jouw Rottweiler dan vanaf de straat naar binnen kan. Bovenste toegangsdeuren kunnen ook handig zijn voor het delen van lekkers of het neerleggen van speelgoed zonder dat je de voordeur hoeft te openen en jouw Rottweiler denkt dat het tijd is om de bench te verlaten. Als jouw Rottweiler nog een puppy is, is een verstelbare autobench een noodzaak. Zoals we al hebben uitgelegd, te veel ruimte, en jouw Rottweiler zal graag besluiten om in de autobench te poepen, omdat ze één deel aanwijzen als hun “badkamerzone”.

autobench rottweiler

Reizen met de auto

Volgens recente crashtests die zijn uitgevoerd om de beste vervoersoplossingen voor honden en Rottweilers in auto’s te testen, blijkt uit veiligheidsoogpunt dat de beste kratten metalen autobenches zijn. Ze zijn ontworpen voor alle soorten en maten honden en hebben bewezen stabieler, bestendiger en zeer praktisch te zijn. Meestal geplaatst in de kofferbak. Om de veiligheid van uw Rottweiler te garanderen zal het belangrijkste zijn dat de transportkist goed wordt vastgezet, geklemd, bevestigd, zodat hij niet beweegt bij de minste beweging van de auto (remmen, draaien, optrekken). Bekijk hier de bestverkochte rottweiler autobenches op Bol.com.