Rottweiler muilkorf

Roept het woord muilkorf een beeld op van een pijnlijk en krachtig stalen apparaat op de bek van een Rottweiler? Dat is een veel voorkomende misvatting die moet worden rechtgezet. Het gaat om de veiligheid van jouw hond en de mensen en andere dieren die hem tegenkomen. Bovendien kunnen bestaande lokale wetten, regels en voorschriften jouw huisdier zelfs verplichten er een te dragen. Rottweiler muilkorven en muilbanden zijn essentiële hulpmiddelen voor jouw hondenvrienden. Rottweilers werken over het algemeen samen met politieagenten en dienen ook als geleidehonden voor slechtzienden. Het zijn ook betrouwbare metgezellen en felle beschermers van alle gezinsleden, jong en oud. Dat gezegd zijnde, kunnen ze soms te angstig of opgewonden worden in bepaalde situaties die de nodige aandacht van de baasjes vereisen. Dan kan een muilkorf voor de Rottweiler uitkomst bieden.

Wanneer moet je jouw Rottweiler muilkorven?

Muilkorven hebben een oneerlijke associatie met agressieve honden. In werkelijkheid is een muilkorf niets meer dan een hulpmiddel voor honden zoals Rottweilers. Het fungeert als een passief dwangmiddel dat om verschillende redenen wordt gebruikt, meer dan alleen om te voorkomen dat uw hond aanvalt of naar alles uithaalt. Voor alle soorten honden en mensen zijn muilbanden om verschillende redenen nuttig. Het is echter niet raadzaam om muilbanden voor grote honden te gebruiken als straf of om probleemgedrag te beteugelen. Laat jouw geliefde Rottweiler muilkorven dragen in noodsituaties.

rottweiler muilkorf

In de kliniek / dierenarts en salon

Wanneer je naar de kliniek gaat voor de reguliere controle van jouw hond, zijn muilkorven voor de Rottweiler een handig ding en soms zelfs verplicht, vooral in geval van nood. Angstige Rottweilers zullen eerder bijten onder stress als ze in een kliniek zijn. Sommige honden hebben ook de neiging agressief te zijn wanneer ze nieuwe en onbekende honden tegenkomen.

Een muilkorf is essentieel wanneer je jouw Rottweiler naar de trimsalon brengt. Een typisch scenario is wanneer jouw hondje nerveus is om zijn nagels te laten knippen. Meestal is de eerste optie die we zouden denken het dier fysiek in bedwang te houden terwijl het probeert de taak te volbrengen. Deze methode veroorzaakt echter te veel stress voor zowel de hond als de trimsalon. Een van de beste opties is om de rottweiler een muilkorf om te doen om de stress voor beide partijen te verminderen en de klus sneller te klaren.

Wanneer jouw rottweiler gewond is

Muilkorven worden gebruikt om medisch personeel te helpen bij de behandeling van een gewond en bange Rottweiler. Bij dit soort situaties zijn muilkorven vaak ook verplicht ter bescherming van het personeel. Wanneer honden gewond raken, hebben ze over het algemeen een beschermingsmechanisme. Ze hebben de neiging om degenen aan te vallen die hen aanraken, uit angst dat ze opnieuw gewond raken. Met een muilkorf kunnen dierenartsen hun Rottweiler patiënten beter onder controle houden.

Hoe introduceer je een muilkorf bij jouw Rottweiler?

Als een verantwoordelijk baasje van de rottweiler, wacht niet om de muilkorf te introduceren aan jouw hond vriend tot het nodig is. In plaats daarvan kan je jouw hond van jongs af aan leren zich op zijn gemak te voelen bij het dragen van een muilkorf. Meestal denken de meeste Rottweiler eigenaren er pas aan om een muilkorf te dragen nadat er een ongeluk is gebeurd. Wat niet altijd het geval zou moeten zijn. Bij de introductie van muilkorven bij jouw hond is het essentieel om positieve versterking te gebruiken, zoals het gebruik van traktaties. Wees geduldig bij de training van jouw hond, want dit proces kan meerdere dagen duren. Correcte positieve steun of versterking en geduld zijn cruciaal om het gebruik van een muilkorf aan jouw Rottweiler te associëren met plezier en positiviteit.

muilkorf rottweiler

Stappen Muilkorf omdoen Rottweiler

Hier volgen stappen over hoe je het gebruik van de muilkorf aan je rottweiler kunt introduceren:

  • Laat jouw Rottweiler uit zichzelf aan de muilkorf snuffelen. Met deze methode kan jouw huisdier kennismaken met de muilkorf, afhankelijk van zijn voorwaarden. Vergeet niet om beloningen te geven wanneer hij dat doet, zodat het wordt geassocieerd met een positieve ervaring.
  • Laat de muilkorf de snuit van jouw Rottweiler aanraken. Laat hem wennen aan het gevoel en het idee dat je de muilkorf om zijn kop doet.
  • Zodra jouw Rottweiler zich op zijn gemak voelt met de aanraking van de muilkorf, doet je hem snel om zijn kop zonder de gespen vast te maken. Beloon jouw hond daarna met lekkers via de muilkorf. Verwijder het onmiddellijk, zodat jouw hond een niet-traumatische ervaring heeft met de muilkorf op zijn snuit.
  • Tenslotte laat je jouw Rottweiler de muilkorf met de gespen vast voor langere tijd dragen. Hij kan beginnen met het dragen gedurende vijf seconden en langzaam omhoog werken. Vergeet niet jouw rottweiler telkens een traktatie te geven voordat je de muilkorf afneemt. Doe dit keer op keer totdat jouw rottweiler het prettig vindt om de muilkorf langere tijd te dragen
  • Bekijk hier de bestverkochte muilkorven voor Rottweilers op Bol.com.