Rottweiler bench

Rottweilers zijn grote pups en hierdoor is het vinden van een grote bench nog best een klus. Het vinden van de beste bench voor jouw Rottweiler hangt grotendeels af van zijn grootte, temperament en activiteitenniveau. Het hebben van een Rottweiler betekent het bezitten van een zeer groot ras, en dat brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Je wil jouw Rottweiler het beste voer geven, hem voorzien van duurzaam speelgoed en de perfecte bench. Er zijn verschillende variabelen die je waarschijnlijk wilt overwegen voordat je een honden bench koopt. Enkele van deze variabelen zijn onder meer types, grootte, budget, materiaal van de bench en de functies waarmee hij is uitgerust. Het is belangrijk te weten dat niet alle Rottweiler benches perfect zijn voor een one-size-fits-all scenario.

Zachte bench of harde bench voor jouw Rottweiler?

Als je veel met de auto reist of gaat kamperen en andere buitenactiviteiten onderneemt, heb je misschien een zachte rottweiler bench nodig.  Deze benches werken goed voor Rottweilers die niet kauwen en getraind zijn. Zachte benches hebben een buitenkant van nylon of canvas die om een metalen frame zit. Merk op dat deze kratten door hun zachte materiaal niet bestand zijn tegen krabben en kauwen. Je moet overwegen te investeren in een heavy-duty bench als jouw hond de neiging heeft zich uit de Rottweiler bench te duwen. Deze benchen zijn gemaakt van stevig dik staal en hebben een veilig sluitmechanisme om jouw hond op zijn plaats te houden. Gezien hun kwaliteitsbouw zijn zware rottweiler benches duur. Heavy-duty rottweiler benches zijn perfect voor ontsnappingsartiesten, kauwers en krabbers

bench rottweiler

Plastic draagbare hondenbench

Ook wel aangeduid als huisdier dragers, plastic draagbare rottweiler benches zijn een fantastische manier om de hond te vervoeren tijdens het reizen of bij het rondrijden in de auto. Deze kratten hebben een hard plastic omhulsel met een metalen draaddeur.  De enige zorg is dat de meeste plastic draagbare rottweiler benches klein zijn voor sommige Rottweilers die meer dan 130 pond wegen.

Grote Rottweiler

Rottweilers zijn grote honden, die een bench nodig hebben van minimaal 42 inch. Het vinden van de juiste maat van een hondenbench is een van de uitdagingen waar de meeste Rottweiler eigenaren mee te maken krijgen. Vergeet niet dat de beste hondenbench jouw Rottweiler in staat moet stellen zich gemakkelijk om te draaien, op of neer te gaan zitten zonder dat de wanden samentrekken, en jouw pup vrij te laten bewegen zonder enige beperking. Het evenwicht ligt in het feit dat de bench groot genoeg is om ervoor te zorgen dat jouw Rottweiler comfortabel zit, en klein genoeg om te helpen bij de krat- en zindelijkheidstraining.

rottweiler bench

Juiste maat Rottweiler bench

De ideale maat bench voor een vrouwelijke Rottweiler die tussen de 70-100 pond weegt is een 42 of 48 inch bench. Een mannelijke Rottweiler van ongeveer 130 pond zou het goed doen met een 54-inch bench. Je kunt de juiste maat ook bepalen door de Rottweiler te meten van zijn neuspunt tot het einde van zijn staart. Vermeerder dit getal dan met twee tot vier centimeter. Je moet jouw Rottweiler zittend meten, vanaf de oren tot aan de grond. Je zult ook de breedte van jouw hond willen meten en ongeveer 4 inches bij de breedte van jouw pup willen optellen om de juiste maat te bepalen. Een andere overweging bij het opvoeden van een Rottweiler puppy is het aanschaffen van een bench met een scheidingswand. Dit maakt het gemakkelijker om meer ruimte te creëren als jouw hond groeit. Het is ook budgetvriendelijker, omdat je de rottweiler bench van pup tot volwassenheid kunt houden.

Bekijk hier de bestverkochte benches voor Rottweilers op Bol.com. Voor vragen over dit artikel kan je altijd mailen naar info@rottweilerhond.nl