Rottweiler verzekering

Heeft jouw Rottweiler een verzekering nodig? Gemoedsrust voor huisdiereigenaren, huisdierenverzekeringen beschermen tegen onverwachte veterinaire kosten. Aangezien de kosten van de gezondheidszorg over de hele linie stijgen, is de gezondheidszorg voor huisdieren geen uitzondering. Volgens verschillende huisdierverzekeraars is het gemiddelde bedrag dat de meeste mensen zich op een bepaald moment kunnen veroorloven voor een veterinaire behandeling slechts 1.500 euro. 1 op de 3 huisdieren zal in hun leven een medische noodbehandeling nodig hebben, daarom raden veel dierenartsen aan om zich eerder vroeger dan later in te schrijven voor dekking. In feite, de meeste mensen kopen een Rottweiler verzekering binnen 6 maanden na de goedkeuring. Geen enkele verzekeringsmaatschappij zal een al bestaande aandoening dekken, dus het is belangrijk om je in te schrijven voordat er problemen ontstaan.

Hoe werkt een rottweiler verzekering?

Op een maand-tot-maand basis, rottweiler verzekering werkt het meest als huurders verzekering. Je betaalt een maandelijkse premie aan jouw verzekeraar voor de dekking. Jouw polis geeft aan welke aandoeningen/uitgaven worden gedekt, jouw vergoedingspercentage, jouw eigen risico en de maximale uitbetaling (of jaarlijkse limiet). De meeste ziektekostenverzekeringen voor Rottweilers vergoeden je, de verzekeringnemer, in plaats van de dierenarts rechtstreeks te betalen. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het vinden van een dierenarts voor jouw rottweiler die alleen maar bij bepaalde verzekeringen geraadpleegd kan worden. Je kan profiteren van jouw dekking bij elke erkende dierenkliniek of dierenziekenhuis in Nederland, België of Duitsland. Wij raden de rottweiler verzekering van dierenverzekering.nl aan.

rottweiler verzekering

Wat betekenen eigen risico, vergoedingspercentage en limieten?

Een verzekering voor jouw rottweiler afsluiten kan lastig zijn. Verzekeringstermen kunnen verwarrend zijn, maar ze zijn belangrijk om te begrijpen zodat je dekking en kosten goed kunt vergelijken. Het eigen risico is het deel van de dierenartsrekening dat je moet betalen voordat de vergoeding van jouw plan begint. De meeste verzekeringsmaatschappijen hanteren een jaarlijks eigen risico. Sommige verzekeringsmaatschappijen bieden een aftrekbaar per incident, wat betekent dat als hetzelfde letsel meer dan eens voorkomt in de komende jaren, het eigen risico niet meer van toepassing is. Vergoedingspercentage is het bedrag dat een huisdierenverzekeraar je terugbetaalt voor de kosten van zorg. De meest uitgebreide dekking zal 80% tot 100% van de totale dierenartsrekening vergoeden (nadat het eigen risico is bereikt). Limieten zijn iets wat je moet overwegen bij het kiezen van een plan, vooral als je anticiperen op hoeveel en wat voor soort zorg jouw huisdieren nodig hebben voor hun leeftijd en omstandigheden. Zorg dat je goed weet wat deze termen inhouden voor jouw Rottweiler verzekering.

Wat dekt de huisdierenverzekering eigenlijk?

Het is goed om te weten wat een verzekering voor jouw rottweiler eigenlijk allemaal wel en niet dekt. De beste huisdierenverzekeringen kunnen aanzienlijke dekking bieden voor de duurste behandelingen en diagnoses. Echter, afhankelijk van jouw verzekeringsplan, kan jouw polis niet elke aandoening/uitgave van jouw huisdier dekken. Daarom is het zo belangrijk om een plan te vinden dat de ras specifieke gezondheidsrisico’s van jouw huisdier dekt. Hoewel geen enkele aanbieder van huisdierenverzekeringen al bestaande aandoeningen dekt, dekken sommige aanbieders geneesbare aandoeningen na een bepaalde wachttijd zonder terugkerende symptomen. Ook Rottweilers met een reeds bestaande aandoening komen nog steeds in aanmerking voor een verzekering, hun dekking zou alleen de specifieke aandoening die al bestaat uitsluiten.

Rottweiler verzekering kan dekken:

Een rottweiler verzekering kan de volgende kosten dekken:

 • Onverwachte verwondingen/ongevallen (zoals verwondingen door vreemde voorwerpen, gebroken botten en meer)
 • Onverwachte ziekten (zoals kanker, heupdysplasie, parvovirus, en meer)
 • Chirurgie (zoals kruisbandscheuren, staar en meer)
 • Medicatie
 • Tests/diagnostiek (zoals röntgenfoto’s, bloedonderzoek, MRI en meer)
 • Kosten voor noodonderzoeken
 • Alternatieve therapieën
 • Gedragsverandering
 • Ziekenhuisopname
 • Reclame/beloning voor verloren huisdieren
 • Verpleging/verzorging
 • Chiropractie
 • Acupunctuur
 • Hydrotherapie

Dit lijstje kan verschillen per Rottweiler verzekering aanbieder. Check hier de dekking en bereken je premie op dierenverzekering.nl.

verzekering rottweiler

De huisdierenverzekering dekt niet:

Een rottweiler verzekering dekt de volgende kosten meestal niet:

 • Reeds bestaande aandoeningen
 • Routinezorg/gezondheidsexamens
 • Preventieve zorg
 • Sterilisatie/castratie
 • Vaccinaties
 • Uitsluitingen

Check dit lijstje altijd extra goed als je een Rottweiler gaat kopen en deze wil verzekeren. Je wil niet voor verrassingen komen te staan na het afsluiten van je Rottweiler verzekering.