Rottweiler prijs

In dit artikel alles over prijs voor aanschaf van een Rottweiler + bendondigdheden. Rottweilers zijn een uiterst populair en hoogwaardig ras. Bekend om zijn bouw en grote uithoudingsvermogen, kan de gemiddelde Rottweiler prijs behoorlijk oplopen. Daarom willen veel hondenliefhebbers precies weten hoeveel een Rottweiler puppy kost. Of je nu een eerste eigenaar of een potentiële Rottweiler eigenaar bent, het is belangrijk om te weten dat alle benodigdheden en onderhoudskosten moeten worden meegerekend boven op de dagelijkse kosten en prijzen.

De gemiddelde kosten van een Rottweiler Puppy

In het algemeen kan de prijs van een Rottweiler puppy variëren van 1.500 tot 4.000 euro. Rottweilers van showkwaliteit kosten waarschijnlijk tussen 1.500 en 3.000 euro. Bloedlijnen van kampioenen en rechtstreeks uit Duitsland geïmmigreerde honden kunnen meer dan 3.000 euro kosten. Rottweilers zijn zeer gewild. Hun kosten kunnen variëren door meerdere factoren en verschillende fokpraktijken. Een goedkope puppy kopen is dus vrij riskant. Om een ras van uitstekende kwaliteit te verzekeren, is het sterk aanbevolen om een AKC-geregistreerde Rottweiler fokker te kiezen. Hun reputatie en praktijken zullen waarschijnlijk Rottweiler puppy’s van uitstekende kwaliteit opleveren. De prijs voor de Rottweiler zal iets hoger liggen maar kwaliteit is hierin het belangrijkst.

rottweiler prijs

Leeftijd en prijs Rottweiler

De Rottweiler wordt beschouwd als een van de duurste rassen op de markt. In feite is de Rottweiler qua prijs gelijk aan rassen als Samojeed, Lowchen en Akita. Maar omdat de gemiddelde Rottweiler prijs vaak varieert, moeten potentiële eigenaren rekening houden met de leeftijd van de hond, de bloedlijn, de reputatie van de fokker of de beschikbaarheid van registratiepapieren. Net als de meeste andere hondenrassen, zijn jongere Rotties meestal duurder. Een pup van vier maanden is waarschijnlijk minder prijzig dan een pup van twee maanden. Rottweiler pups zijn ook gemakkelijker te trainen; vandaar dat hun gedrag gunstiger is.

Bloedlijn en papieren

Afstamming is een essentiële factor die de prijs van een Rottweiler hoger drijft. Uitmuntende bloedlijnen produceren een prestatiegerichte Rottweiler van hoge kwaliteit. Deze honden van showkwaliteit en raszuivere honden afkomstig van ethische fokkers kunnen zeker drie keer zo duur zijn als die van een puppy broodfokkerij. Een puppy met een kennelregistratie garandeert de eigenaar dat hij voldoet aan de normen van het hondenras, stamboomgegevens heeft en een legitieme raszuivere status heeft. Een zeer goedgekeurde kennelclub is de American Kennel Club (AKC). Reken er echter op dat je meer moet betalen qua prijs als je jouw Rottweiler pups wilt laten certificeren.

Gezondheidsonderzoek, medische kosten en herkomst

Voordat je een Rottweiler puppy verkoopt, brengt een goede fokker ze meestal naar de dierenarts voor vaccinatie en ontworming. Bovendien is het laten evalueren van uw hond voor gezondheidstesten en verschillende medische aandoeningen een verantwoordelijke zet om een gezonde hond te garanderen. Rottweilers kunnen worden geclassificeerd als Duitse of Amerikaanse Rottweilers. Hun herkomst bepaalt hun algemene uiterlijk en bouw. In termen van prijs kunnen Duitse Rottweilers een beetje duur zijn omdat dit ras de oorspronkelijke Duitse bloedlijn draagt. Naast de hierboven genoemde factoren zijn de populariteit van het hondenras, verschillende fokkers, vraag en aanbod, geslacht, vachtkleur en aftekeningen nog enkele factoren die de prijs van de Rottweiler beïnvloeden.

prijs rottweiler

Hoeveel kost het om een Rottweiler te adopteren?

Kiezen voor een reddingshond bespaart je geld en kan een verrijkende ervaring zijn. De adoptiekosten en prijzen liggen meestal rond de 150 tot 600 euro voor de Rottweiler. Gelukkig zijn er veel puppy’s, volwassenen en oudere honden beschikbaar voor adoptie via lokale dierenasielen en de Rottweiler website. Zorg ervoor dat je op de uitkijk staat voor beschikbare reddingen. De kosten van adoptie kunnen ook verschillen, afhankelijk van of de Rottweilers al zijn ingeënt en gechipt. Sommige hebben ook registratiepapieren en zijn al getraind. Houd er echter rekening mee dat sommige dierenasielen en reddingsorganisaties de geschiedenis van hun honden niet bekend mogen maken.

Wil je meer weten over de prijs van de rottweiler of meer info over het Rottweiler opvoeden en verzorgen? Bekijk hier het boek om alles te weten te komen over de rottweiler puppy. 

Pomeriaan boek
Puppy handboek downloaden