Rottweiler speelgoed

Het vinden van stoer speelgoed waar jouw Rottweiler van zal houden kan een ontmoedigende taak zijn!  Welk speelgoed is het beste?  In welke levensfase? Veiligheid moet altijd jouw grootste prioriteit zijn bij het selecteren van het juiste speelgoed voor de leeftijd, grootte en kracht van jouw Rottweiler. Honden hebben een ontelbaar aantal zogenaamd onverwoestbare hondenspeeltjes vernietigd. Speelgoed met piepers kan niet alleen vervelend zijn voor jou als huisdiereigenaar, maar kan ook gevaarlijk zijn voor jouw huisdieren. Leer het niet op de harde manier en ga voor het kopen van rottweiler speelgoed goed na welk speelgoed jouw pup veilig kan gebruiken. 

Te overwegen factoren bij aankoop Rottweiler speelgoed

Er zijn veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van speelgoed voor jouw Rottweiler. Hun grootte, de omgeving waarin ze met het speelgoed zullen spelen en hun persoonlijke voorkeuren. Niet alle hondenspeeltjes zijn gelijk, ondanks de bewering dat ze onverwoestbaar zijn. Een van de belangrijkste dingen waarmee je rekening moet houden voordat je een hondenspeeltje koopt, is de grootte. Als jouw Rottweiler groeit, moet zijn speelgoed ook groeien. Het is zo belangrijk om ervoor te zorgen dat het speelgoed dat je koopt de juiste maat heeft. Je wilt voor jouw Rottweiler pup geen speelgoed kopen dat voor een grote hond is bedoeld. Het speeltje zal te groot zijn om mee te spelen en ze zullen meer dan waarschijnlijk niet geïnteresseerd zijn om ermee te spelen. Gevaarlijker is het om speelgoed te kopen dat te klein is voor jouw Rottweiler.  Jouw Rottweiler kan speelgoed soms inslikken, of zelfs op zijn kaken vastkrijgen waardoor jouw hond kan stikken, niet meer kan ademen, of zijn tong kan opzwellen in het speeltje. 

rottweiler speelgoed

Materiaal Rottweiler speelgoed

Een andere overweging voordat je rottweiler speelgoed koopt is het materiaal waarvan het gemaakt is. Als jouw Rottweiler een agressieve kauwer is, is een pluchen speeltje misschien niet de beste optie. Je kunt dan beter kiezen voor hardere speeltjes van plastic of rubber. Kennis van jouw huisdier is een essentiële factor bij het bepalen van het soort speelgoed dat u moet kopen.  Misschien heb je een Rottweiler die niet graag op zijn speelgoed kauwt. Niet alle hondenspeelgoed is gelijk, en het is belangrijk dat je de hype niet gelooft als een speelgoedmerk beweert dat het speelgoed “onverwoestbaar” is. Dit is vaak voor kleinere honden wel zo maar rottweilers krijgen elk speelgoed kapot. 

Interactief speelgoed

Puzzelvoeders/Interactief Speelgoed

Geweldig speelgoed voor elke Rottweiler met voedselmotivatie. Als je er niet mee bekend bent, zijn puzzelvoeders gewoon een speeltje dat traktaties uitdeelt. Jouw Rottweiler zal snel doorhebben welke beweging nodig is om zijn “beloning” te krijgen, het voer!  Een waarschuwing bij het gebruik van interactief Rottweiler voerspeelgoed. Je wilt er niet te veel mee spelen, anders kan jouw Rottweiler gemakkelijk overgewicht krijgen. We weten dat Rottweilers neigen naar overgewicht, dus hou zijn voedselinname in de gaten. Zelfs als het voer via een Puzzle Feeder wordt gegeven. Interactief speelgoed is een geweldige manier om jouw Rottweiler te stimuleren en urenlang bezig te houden!

speelgoed rottweiler

Nylabones speelgoed

Nylabones

Dit speelgoed is geweldig voor sommige Rottweilers en dienen een paar doelen.  Niet alleen zijn ze geweldig tegen verveling, maar ze helpen ook bij het schoonmaken van de tanden.  De ribbels en noppen helpen de opbouw van tandsteen en tandplak te voorkomen. Nylabones mogen echter nooit een goede tandhygiëne vervangen. Ze zijn een gegarandeerde favoriet voor sommige Rottweiler en kunnen ook aan jouw Rottweiler in zijn bench worden gegeven, zonder dat je je zorgen hoeft te maken. Ze zijn een beetje prijzig, maar gaan lang mee, zodat je jouw investering dubbel en dwars terugverdient. Ze zijn er in verschillende maten en smaken, waardoor ze een goede optie speelgoed zijn voor sommige Rottweilers vanaf het moment dat ze een puppy zijn tot aan hun volwassenheid.  

Rubber speelgoed

Rubber Hondenspeelgoed 

Dit rubberen rottweiler speelgoed is verreweg het meest duurzaam en kauwbestendig; het merk Kong is een grote favoriet. Ze zijn meestal zwaar, dus let op je tenen. Rottweilers werden oorspronkelijk gefokt om vee te drijven en ze werden gebruikt om karren te trekken voor slagers. Het is een energierijk ras dat zeer speels kan zijn. Niets put een Rottweiler uit als een levendig spelletje apporteren! Wees voorzichtig bij het kiezen van een bal voor jouw rottweiler en kies rubberen speelgoed. 

Meer speelgoed inspiratie?

Bekijk hier al het speelgoed voor Rottweilers op Bol.com.