Rottweiler riem

Rottweilers zijn een groot, sterk ras dat zijn eigenaar gemakkelijk een blokje om kan trekken. Een kwalitatieve riem is daarom een must have item voor je Rottweiler. Goede manieren aan de riem zijn niet alleen een luxe, maar echt een noodzaak om veiligheidsredenen. Een Rottweiler kan je het verkeer in trekken, andere mensen laten struikelen, of zelfs losraken en verdwalen als hij voortdurend aan de lijn trekt. Als je in het verleden geen geluk hebt gehad met het trainen aan de lijn, probeer dan deze eenvoudige trainingstips om ervoor te zorgen dat jouw Rottweiler niet aan de lijn trekt. Veel mensen maken de fout om niet meteen met de riem de Rottweiler training te beginnen. Maar hoe eerder je jouw hond goede manieren aanleert, hoe beter. Dit geldt ook voor jouw pas geadopteerde puppy. Waarom wachten tot de Rottweiler sterk is om hem te trainen als je het ook kunt doen als hij kleiner is en gemakkelijker onder controle te houden met de riem?

Rottweiler trainen met riem

Rottweilers aan de riem hebben veel belangstelling voor wat er om hen heen gebeurt. Ze willen misschien aan elke struik snuffelen, achter elke eekhoorn aanzitten, of naar elke hond toegaan. Zelfs aan de lijn proberen ze in verschillende richtingen te rennen, niet leuk voor jou aan de andere kant. De sleutel tot het stoppen van dit gedrag is om jouw Rottweiler tijdens een wandeling op je gericht te houden. Werken aan het kijken naar je wanneer je haar naam zegt, oogcontact bieden zonder een aanwijzing, “laat het” en “laat vallen” zijn belangrijk bij het trainen van de Rottweiler aan de lijn en riem. Honden met veel energie moet je meestal ook zelfbeheersing leren. Rottweilers zijn geen uitzondering op deze regel! Het aanleren van zelfbeheersing kan helpen om uw Rottweiler kalm en koel te houden tijdens een wandeling. “Blijf”, “Ga naar bed” zitten voor een speeltje/eten/aaien, enz. zijn allemaal goede manieren om aan zelfbeheersing voor de Rottweiler aan de riem te werken.

Bekijk hier de bestverkochte riemen voor Rottweilers op Bol.com.

rottweiler riem

Beloon de juiste houding

Wanneer jouw rottweiler rustig aan de riem loopt – aan jouw zijde met een losse riem – zorg er dan voor dat je hem beloont. Je kunt er zelfs een spelletje van maken door te proberen van jouw hond af te gaan en te kijken of hij bij je blijft als hij niet aangelijnd is in jouw huis of in jouw achtertuin. Begin gemakkelijk en wordt sneller of maak strakkere bochten naarmate jouw hond het spel leert. Beloningen kunnen van alles zijn, zoals traktaties, lof, speelgoed, enz. Zolang jouw Rottweiler het leuk vindt, is het een beloning. Honden herhalen gedrag dat wordt versterkt, dus hoe meer je hem versterkt om op die plek te zijn, hoe meer hij het zal doen. Zo kan je het lopen aan de riem met de Rottweiler een positieve ervaring maken.

Laat trekken niet versterkt worden.

Zoals gezegd, honden doen wat wordt versterkt, dus zorg ervoor dat jouw Rottweiler niet wordt beloond voor trekken aan de riem. Als jouw Rottweiler aan de lijn trekt en krijgt wat hij wil (die struik besnuffelen, die eekhoorn achtervolgen, die hond begroeten) dan zal hij dat blijven doen en zal het erger worden. Dus, als je voelt dat jouw Rottweiler je in een bepaalde richting begint te trekken, plant dan jouw voeten en beweeg niet, wacht tot hij naar je terugkeert. Als hij sterker is dan jij, draai je dan om en loop de andere kant op. Zodra hij netjes naast je loopt, kan je je weer omdraaien en de kant opgaan die hij wilde. Dit leert jouw Rottweiler dat als hij ergens heen wil, hij de lijn los moet houden. Het trekken heeft ook te maken met welke riem je voor jouw rottweiler koopt, bekijk hier wat antitrek lijnen