Rottweiler kam

Denk je erover om een Rottweiler te kopen, maar wil je eerst weten hoeveel ze verharen en welke kam je moet gebruiken? Deze pups hebben een dubbele vacht, wat betekent dat ze per seizoen verharen, maar het is niet onhandelbaar. Rottweilers staan bekend als een intelligent werk ras dat ook een uitstekende familievriend is. Ze zijn op hun best in de buurt van hun eigenaren en beschermen degenen die ze kennen en liefhebben. Ze worden al lang geprezen om hun intelligentie, loyaliteit en kracht. Voordat je een hond adopteert, is het belangrijk om niet alleen te begrijpen welke persoonlijkheid ze hebben, maar ook wat voor soort verzorgingsroutine je aangaat met bijvoorbeeld het kammen van de rottweiler. 

Verharen en kammen rottweiler

Voordat je een Rottweiler in huis neemt en een kam koopt ben je misschien nieuwsgierig naar hun verharingsgewoonten, en of ze evenveel verharen als andere rassen. Het korte antwoord is: ja, Rottweilers verharen, maar het is niet onhandelbaar. Rottweilers verharen het hele jaar door, met een zwaardere verharing in het voorjaar wanneer ze oude haren verliezen die in de wintermaanden door nieuwe vacht zijn vervangen. Ze kunnen ook gevoelig zijn voor seizoensgebonden allergieën. Wat ook kan bijdragen tot meer verharing. Voor de verharing is het goed om je rottweiler te kammen met een speciale kam voor honden.

rottweiler kam

Rottweiler vachten

Veel mensen denken dat Rottweilers een enkele vacht hebben zoals hun Doberman neef maar het is goed om te weten wat voor vacht jouw hond heeft voor het kammen. Rottweilers hebben eigenlijk een dubbele vacht die grof en dik is, ongeacht de lengte. Hun vacht is meestal kort met een dikkere ondervacht. De buitenste laag varieert in lengte, maar de vachten zijn meestal recht of golvend, hoewel sommige Rottweilers een krullende haarstructuur op hun achterhand hebben. Omdat Rottweilers een dubbele vacht hebben, betekent dit dat ze twee keer per jaar hun vacht laten blazen. Als je een hond zoekt die minder verhaart, is de Rottweiler waarschijnlijk niet jouw beste optie. Overweeg een mix zoals een Rottiedoodle of een ander ras zodat je minder hoeft te kammen dan bij een rottweiler.

Borstelen rottweiler

Rottweilers moeten minstens wekelijks worden gekamd. Idealiter borstel je jouw Rottweiler tijdens het verharingsseizoen minstens 2 tot 3 keer per week om de vacht onder controle te houden. Dit is de gemakkelijkste manier om het verharingsgedrag van jouw rottweiler onder controle te houden. Zelfs zonder regelmatig in bad te gaan, wat we nog steeds aanmoedigen. De beste borstels voor honden met een dubbele vacht zijn meestal een traditionele pennenborstel. Je zult ook een instrument voor het ontharen bij de hand willen hebben voor het verharingsseizoen. Dit wordt waarschijnlijk maar twee of drie keer per jaar gebruikt. Het kan helpen tegen hun vacht die in de zomer lijkt te vervellen en overal uitvalt. Bekijk hier de bestverkochte kam voor rottweilers op Bol.com.