Rottweiler mand

Lees alles over het must have item voor de Rottweiler, de mand. Rottweilers zijn grote honden – en dat is een van de redenen waarom we zo van ze houden. Deze zeer intelligente honden worden trouwe leden van het gezin en zijn geweldige waakhonden. Hoewel ze lief en respectvol zijn, kan een volwassen reu wel 130 pond wegen. Hun grootte alleen al kan eventuele indringers intimideren. Maar met de neiging om zo groot te worden, heeft een hardwerkende waakhond een zachte plek nodig om zijn hoofd te leggen aan het eind van de dag. Hoe kies je de juiste mand voor jouw rottweiler? Rottweilers zullen van hun mand houden als je deze aanwijzingen volgt.

De juiste maat mand kiezen voor jouw Rottweiler

Als je regelmatig jouw dierenarts bezoekt, weet je waarschijnlijk hoeveel jouw Rottweiler weegt en hier moet je ook rekening mee houden op het moment dat je een mand gaat kopen. Er zijn veel verschillende rottweiler manden te koop. Een andere meting die je nodig hebt is de hoogte en lengte van jouw hond. Voordat je gaat winkelen voor beddengoed, meet je even van het puntje van zijn neus tot de basis van zijn staart. Tel daar 12 centimeter bij op om er zeker van te zijn dat jij de juiste lengte bestelt. Als je een stijl vindt die je bevalt, kijk dan naar de maataanbevelingen voor dat merk. De meeste fabrikanten geven aanbevelingen voor gewicht en grootte van de rottweiler mand, zodat klanten de juiste maat voor hun hond kopen.

rottweiler mand

De juiste stevigheid kiezen

Rottweilers zijn grote, dichte honden met gewrichten en spieren die ondersteuning van een mand verdienen. Heup- en elleboogdysplasie, samen met gewrichtsgerelateerde osteochondritis dissecans, is een veelvoorkomend gezondheidsprobleem bij dit ras. Vooral bij de zwaardere en minder actieve honden. Om deze redenen kan je het beste een bed met traagschuim of een orthopedisch matras kopen dat zich aan het lichaam van jouw Rottweiler aanpast en zijn gewicht gelijkmatig verdeelt. Zoek een bed met een dubbele schuimconstructie – één laag is traagschuim en de tweede laag biedt orthopedische ondersteuning. Als jouw Rottweiler ouder wordt, zal hij het extra mand comfort waarderen dat deze combinatie hem biedt als hij slaapt of wanneer hij een plek nodig heeft om te rusten.

Is leeftijd een overweging?

Je moet rekening houden met de leeftijd van jouw rottweiler als je een mand gaat kopen. Rottweilers bereiken hun volle lengte op de leeftijd van één jaar, maar worden pas volgroeid als ze bijna drie zijn. Als je begint met een puppy, koop dan een bed dat zijn kleine lichaam past en vergroot het naarmate jouw Rottweiler groeit. De naam Rottweiler vindt zijn oorsprong in Duitsland, waar deze grote honden oorspronkelijk werden gefokt om vee te hoeden en karren vol slachtvlees naar de markt te trekken. Later behoorden ze tot de eerste rassen die dienstdeden als blindengeleidehond. Vandaag de dag zijn ze nog steeds hard aan het werk om hun menselijke families te beschermen. Je zult merken dat investeren in een comfortabel, ondersteunend bed voor jouw trouwe en toegewijde “slagershonden” een kleine prijs is voor de liefde en het gezelschap dat hij biedt.

Bekijk hier de best beoordeelde rottweiler manden.